Frågor och svar om kärleksrelationer

10 Sep 2007, 21:00 78
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag har ett problem, ett stort asså xD dete nämligen så att jag fasar infö att nån gång ha sex i framtiden...jag vill inte att nån kille ska ta på mig mellan knäna och midjan...Jag kan inte svara på va det e men jag skulle bara känna mig förnedrad om nån skulle göra det.. känner man så också när man e blixtförälskad å kåt å sånt där? Eller då kanske man vill ha sex å inte känner sig äcklad alls?? Jag känner mig jättekänslig för killars beröring, inte egoistiskt menat det går ju an å kramas å skaka hand å sånt där ..men sen så bara drar jag mig undan .. vad tror du att detta beror på?

Svar

Detta med att komma nära en annan människa i en sexuell relation är en mognadsprocess. Att komma in i vuxenrollen. Det är inte alls konstigt att du känner som du gör. Du är ändå inte så gammal ännu, och då är det ofta så här, ena stunden så vill man vara nära en person sexuellt och för att i nästa stund tycka att det verkar jätteläskigt, äckligt osv och man törs inte. Utan drar sig tillbaka igen. Det hör puberteten till att det att känns så här.
Så småningom träffar du säkert en kille som du helt plötsligt får en annan känsla för, än enbart att du tycker att han är snygg att se på. Det väcker din lustkänsla i dig, du får sexuell lust.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar