Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

10 Sep 2007, 22:00 2743
Annat, 0 år
Question


jag har en fråga jag är jätte rädd att fråga men det måte komma ut för eler senare..
det är så här att jag gick på toa här om dagen så fick jag jätte ont i ändtarms öppningen när jag torkade mig. tänkte inte mer på de kanske va bara att man va lite torr..men sen så när jag satte mig vid datan fick ajg ont igen. då va jag tvungen att kolla vad det va för något.. då upptäckte jag en svart/brun( som en lverfläck) och den är ganska stor och gör jätte ont (har aldrig varit så förrut)..jag vågar inte gå ner till sjukhuset eller ungdoms motagningen för det är så pinsamt...snälla hjälp mig jag måste få veta vad det är..är det canser?

Svar

Det kan vara en hemorroid som du fått. Det är en utbuktning intill tarmöppningen som kan vara lite mörkfärgad(blodfylld). Ömmar en hel del. Det är som ett åderbråck fast det sitter i rumpan.
Det är viktigt att man inte blir "hård imagen" och får sitta på toa och krysta länge för att kunna bajsa. Du bör äta fiberrik mat, dricka extra vatten ca 1- 1,5 l/ dag. Detta problem brukar gå tillbaka av sig självt. Om du inte blir bättre så finns det receptfria preparat att köpa på apoteket. Du kan kanske också behöva söka för det om det inte går över på någon vecka. Det är ovanligt med cancer där i din ålder.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar