Frågor och svar om orgasm

10 Sep 2007, 22:00 429
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har ett problem, som säkert är ganska vanligt och som jag har läst om tidigare, men det känns inte som om någon har det lika hopplöst som jag tycker jag har det. (Har läst igenom så gott som varenda fråga här på panelen, men tycker inte jag har fått tillräckligt med svar.. )Jag kan inte få orgasm. Har faktiskt nästan ingen känsel alls. När jag onanerar (som jag nästan aldrig gör, och när jag väl gör det så är det inte för att jag har lust utan för att jag tänker att jag borde "öva" lite och komma någon vart) så känner jag ingenting förutom ev. en lätt obehaglig känsla. Det är inte skönt på något sätt alls. Jag har aldrig känt att jag har varit i närheten av att komma, och jag har väl aldrig egentligen känt en riktig vällustkänsla. Det känns inte som någon idé att försöka onanera längre eftersom jag inte känner för det och det aldrig blir nåt utav det, har t.o.m. testat en dildo utan någon framgång alls (har försökt med allt både utanpå och inuti).
Jag har pojkvän sedan ett år tillbaka, och vi har det verkligen jättebra, förutom i sexlivet då. Jag har alltid känt mig trygg med honom på alla sätt, så det är inte honom det är fel på. Innan jag träffade honom hade jag ingen erfarenhet vad gäller sex och onani, det hade liksom aldrig fallit mig in att jag skulle kunna försöka med något eftersom jag aldrig hade upplevt att det var skönt. Och när vi har sex är det precis likadant, jag känner inga sköna känslor över huvud taget, det är ganska likgiltigt för min del faktiskt förutom att jag älskar närheten och lusten o.s.v. Men jag vill så gärna kunna få orgasm! Finns det kvinnor som är fysiskt hindrade från att få det? Som har levt hela liv utan att lyckas?
Det hela har blivit till en stor psykologisk grej. Jag kommer ju aldrig kunna njuta av sex! Och om jag inte gör det så kommer jag ju tillslut tappa sexlusten helt och hållet. Redan nu har jag svårt att bli kåt (när jag är ensam är jag det aldrig), och jag träffar bara min pojkvän någon gång i månaden eftersom vi har ett långdistansförhållande. När jag vet att det vankas sex blir det som om jag blir helt avstängd, det blir omöjligt att kåta upp mig eftersom jag nästan känner en press att vara det. Däremot kan jag ganska lätt bli tänd vid fel tillfällen, som när vi är med kompisar, på bio o.s.v. Men om jag aldrig är tänd så blir ju chansen att kunna känna vällustkänslor ännu mindre...
Har gått till ungdomsmotagningen och snackat, och de sa att jag skulle ge det tid, prova olika saker och inte känna en sån längtan att få orgasm utan ta allt som det kommer. Hon lät säker på att jag skulle få det nån gång, bara jag tog det lugnt. Men jag är trött på att vänta, jag blir mindre och mindre tänd och mer och mer deprimerad och ångestfylld över det här för varje dag som går, och jag är verkligen tacksam över varje tips jag kan få. Snälla ge mig ett svar, har skrivit hit flera gånger utan att få det. Tack på förhand!

Svar

Du behöver förmodligen få kontakt med någon som är sexolog, terapeut. Det
finns oftast inte på ungdomsmottagningar. Men du kanske kan få något tips från " din" undomsmottagning på lämplig person/mottagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar