Frågor och svar om urinvägsinfektion

10 Sep 2007, 22:00 570
Tjej, 16 år
Question


Hej jag är en tjej och undrar om jag har nån sjukdom eller om det är urinvägsinfektion. När jag kissar gör det väldigt ont, och jag behöver gå väldigt ofta på toa. Det kliar också lite. När jag och in kille hade sex gjorde det ont i klitoris och efteråt var den väldigt svullen. vad kan det vara?

Svar

Hej,
Det kan vara en urinvägsinfektion du fått. Det kan också vara en klamydiainfektion. Du kan vända dig till ungdomsmottagning för att få hjälp. Du kommer att behöva lämna ett urinprov där kan man kontrollera om det finns bakterier i.
Att klitoris svullnar vid sex är helt normalt, eftersom den är en så kallad svällkropp. Den reagerar så vid sexuell njutning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar