Frågor och svar om missnöje med kroppen

21 Oct 2007, 21:00 116
Tjej, 13 år
Question


hej , jag är en tjej som har en häst , jag rider regelbundet . jätte många killar har ju '' rutmage'' liksom . hur får man de? jag vill också ha nått liknande =) men hur ska jag göra ? och hur lång tid tar de? och jag har två till frågor, mina bröst är inte lika stora , och jag tänker på det varje gång jag har ett linne på mej , det är jättejobbigt :S vad ska jag göra? sista frågan . jag väger typ 60 kilo och jag är runt 1,67 lång , jag ä´r normalbygd tycker jag . menjag vill inte väga så mycket ? är jag överviktig??

Svar

Hej!
Att som du ha olika stora bröst är helt normalt. Det har alla (fast man inte tänker på det när det gäller andra). Brösten utvecklas olika precis som andra delar på kroppen. Dina båda ansiktshalvor eller händer är inte heller lika.
Du är inte överviktig utan "normalviktig".
För att få rutor på magen är det fram för allt gymträning som gäller. Sådan träning rekomenderas oftast inte för ungdomar under 16 år. Så mitt råd till dej är att du fortsätter att rida, det är en bra, allsidig, rolig och nyttig idrott för kropp och själ. När du sedan växt färdigt så kan det vara bra att träna på ett gym. Där får du hjälp med ett personligt träningschema.
Jag önskar dej många härliga ridturer i skog och mark. / Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar