Frågor och svar om praktiska problem

21 Oct 2007, 21:00 127
Annat, 0 år
Question


hej jag är en tjej och jag har haft många problem i mitt liv har bott på 1 barnhem o 9 andra ställen och jag har det bra nu men jag älskar hundar jätte mkt o det finns vissa som säger att alla passar för olika hund raser och då undrar jag vilken ras jag passar tillsammans med
jag blir inte arg lätt jag e ute jätte mkt ja e ute me de hundar vi har nu jätte ofta och ja gillar att va på semester och så vilken hund skulle passa mej då

Svar

Hejsan!
Roligt att höra att du har det bra där du bor nu. Hundar är bra kompisar när livet är jobbigt. De tycker ju alltid om en lika mycket och blir alltid lika glada.
Vad som är en bra ras till dej är svårt att svara på. Den dag som du skall köpa en egen hund så tycker jag att du skall prata med personer som känner dej och som är duktiga på hundar. Det är viktigt att ha en hund som stämmer med din personlighet. Hunden skall gilla samma saker som du gör. Beroende på om du tycker om att träna lydna, att vara ute i skog och mark, pälsvård eller att mest gossa med din hund väljer du vilken ras som är bäst för dej. Ett generellt råd är dock att skaffa sig en följsam och lättfostrad första hund samt att se till att man har tid för den.
Lycka till /Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar