Frågor och svar om jobb

21 Oct 2007, 22:00 122
Annat, 0 år
Question


JAsså, jag vet att man ska ha jobb och saker när man börjar bli vuxen, men jag har ändå en snabb fråga... Vem kan man fråga om pengarna när man är imellan jobb och under 20? för är man över 20 så kan man ju få från alla känns det som. Alfa-kassa, A-kassa alla.. Men INGET när man är 19. Varför?
eller finns där någon, Vem i sådanna fall??

Tacksam för svar.

Svar

Hej!
Har du anmält dej på arbetsförmedlingen? Där finns det handläggare som kan hjälpa och råda dej till praktikplatser eller liknande i väntan på ett arbete. Praktik ger en viss inkomst även om den är låg. Har du inte gått klart gymnasiet är det dina föräldrar som har försörjningsansvar. Om du gått ut gymnsiet kan du vända dej till socialtjänsten på den ort du bor för att ansöka om ekonomiskt bistånd. De utreder därefter om du är berättigad till socialbidrag. Samtidigt kan de vara med och hjälpa dej igång inom någon verksamhet.
Lycka till/Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar