Frågor och svar om sex

28 Oct 2007, 21:00 98
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag är 17 år,18 om 3 mån, och har inte gjort mer än att strula med killar. Förr vågade jag åtminstånde det, men nu vågar jag inte ens dejta.
Det känns som att alla håller på med sex och det är bara jag som inte har gjort det.

Är jag ensam? eller är det fler än jag som känner såhär?

Svar

Hejsan!
Du är inte ensam, många tänker som du. Medelåldern för första samlaget är ungefär i din ålder. Det betyder att många fler ungdomar inte heller haft sex ännu och inte kommer att ha det på flera år. Att det känns som att alla håller på med sex tror jag beror på att det är de som håller på som pratar om det. Jag tycker att det borde vara lika okej att berätta att man inte haft sin sexdebut som tvärs om. Det är inte skadligt eller ovanligt att vänta. Av alla de ungdomar jag träffat har ingen sagt att de ångrar att de väntat med sex. Tvärs om är däremot inte ovanligt.

Min ide är att man skall vänta med sex tills man vill så mycket att man inte kan låta bli. En av mina kollegor säger ”det du inte vill göra med lampan tänd skall du inte göra alls”.
Sex blir inte sämre av att man väntar tills man vill och är redo för det.

Mitt råd till dej: Börja dejta och gör det DU har lust för strunt i resten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar