Frågor och svar om kärleksrelationer

14 Nov 2007, 22:00 125
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har ett problem som jag aldrig haft förut. Det är så att jag har varit singel, okysst och "oönskad" av alla hela mitt liv, främst pga mitt utseende. Inte bara att jag inte är en fysiskt attraktiv människa (vilket jag har accepterat) utan att vetskapen om det har försämrat mitt självförtroende. Vilket i sin tur att försvårat sociala samspel.

Men hursomhelst, till problemet då. Jag träffade en kille på en kurs för några veckor sedan. Han fick genast min uppmärksamhet genom att vara i allmänhet en underbar människa. Jättetrevlig, jätterolig, jättesnäll, jättesmart osv.

Under en övning där man skulle skriva positiva lappar till varandra, så skrev han på två stycken bl a att jag var "söt, intelligent och jätterolig." Grejen är den att jag nästan antar att han skrev liknande saker till de andra tjejerna på kursen, just för att han är så snäll och så.

Men efter det så har vi iaf haft en del kontakt med varandra. Sist vi träffades så började vi bråka, alltså "slåss" fysiskt. Det var ju inte allvarligt såklart, men jag började anta saker som att han kanske gillade mig, fastän det i själva verket nog inte alls är så.

Allt han har sagt och gjort mot mig har nog egentligen mest att göra med att han som sagt är en underbar människa, men det är ändå en del inom mig som hoppas på att jag skulle ha varit speciell. Men med tanke på att det egentligen inte är något speciellt med mig, varken till ytan eller i innehållet så känns det föga troligt.

Jag har tänkt berätta för han om mina känslor, men jag har en dålig känsla i magen. Jag är rädd för att höra han säga det jag vet att han känner.

Vad ska jag göra? Jag har aldrig varit så kär i en person som jag är kär i han, och det faktum att han inte ignorerar mig gör situationen bara värre. Att inte veta.

Svar

Roligt att du hittat någon som gillar dej. Jag tror visst att du är en underbar tjej. Ditt mail ger intryck av att du är en person som även jag hade tyckt om. Du låter både klok och rar. Med de tidiga erfarenheter som du har är det ibland svårt att tycka om sig själv och därmed även att tro att någon annan tycker om en. Den känslan handlar bara om din bild av dej själv inte om andras upplevelse av dej. Det är stor skillnad och viktigt att komma ihåg. Hur man fysiskt ser ut brukar inte ha så stor betydelse för den man tycker om blir vacker. var rädd om dej och om du inte vill chansa så kan du ju vänta tills killen säger något eller visar tydligare att han gillar dej.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar