Frågor och svar om mobbning

14 Nov 2007, 22:00 174
Annat, 0 år
Question


Heej, jag har bråkat med 2 killar i skolan och dom gör skolan till ett helvete för alla i skolan. Jag vågar längre inte gå till skolan. De är alltid på mig och andra i skolan men ingen vågar säga emot. Vem ska jag kontakta och vad ska jag göra?
Jag är rädd att om jag kontaktar lärare eller rektor kommer de vara på mig på min fritid.

//Albert

Svar

Jag tycker att du skall prata med någon vuxen som du har förtroende för på skolan. Om det är lärare, fritidsledare, rektor eller kurator spelar mindre roll. På alla skolor finns det personal som vill hjälpa till att stoppa mobbing i olika former. Tala om att du är rädd och att du tror att allt kommer att bli värre om killarna får veta att du pratat med dem. Fråga om personalen kan göra något utan att berätta att det kommer från dej. Inget blir bättre om du inte gör något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar