Frågor och svar om anorexia nervosa

14 Nov 2007, 22:00 107
Annat, 0 år
Question


Hej karin jag hoppas du kan svara på mitt mail jag är 182 och väger 66 kg
ivåras så började jag få anorektiska tankar jag ville vara smal, så jag kollade runt på internet på kändis bilder som nicole richie och lindsay lohan dom är smala.

men jag får tillbaka dom då och då , jag tränar 3-4 dgr i veckan vissa dagar kan jag äta mkt andra dgr vill jag vara smal som en sticka varför är det så?

det går inte en dag utom att jag kollar mig i spegen och vill vara smal !

Svar

Hej!

Anorexia är en allvarlig och i vissa fall dödlig sjukdom som kräver behandling. Om du har den eller inte kan inte jag avgöra efter din korta fråga. Vad man tänker om sej själv och hur man upplever sig själv har ofta med tidigare erfarenheter att göra. Jag tycker att du skall vända dej till någon för att få en samtalskontakt som kan hjälpa dej att reda i varför det blir så här och hur du skall kunna ändra på det. Lämpliga personer finns på ungdomsmottagningar, skolkurator, skolsköterska och kurator/psykolog på Barn och ungdoms-psykiatrin. Leta tills du hittar någon du känner förtroende för och kan prata med.
Var rädd om dej!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar