Frågor och svar om allmänt

14 Nov 2007, 22:00 67
Kille, 16 år
Question


vad händer om man hotar. och man är under 18 år

Svar

Om man blir hotad tycker jag att man skall anmäla det till polisen så fort om möjligt. Det är inte meningen att man skall behöva gå omkring och vara rädd. Det är viktigt att polisen får en möjlighet att stoppa den som hotar.
Din fråga är kort och jag vet inte om du funderar på att hota andra eller om någon hotar dej.
Om du funderar på att hota någon annan så vill jag avråda dej på det bestämdaste. Att hota någon är ett allvarlligt brott. Det som händer vid anmälan om hot är att den person som är mellan 15-18 kan dömas för detta. Vad man kan få för straff beror på omständigheterna i varje enskilt fall. Om personen i fråga är under 15 år så överlämnas ärendet av polisen till socialtjänsten i stället. Socialtjänsten utreder därefter och erbjuder insatser utifrån varje enskilt fall.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar