Frågor och svar om jobb

25 Nov 2007, 20:00 128
Kille, 12 år
Question


hej jag vill dela ut reklam och få lön jag vill få reda på hur mkt man får i månaden och hur man börjar jobba och mer info

Svar

Hur mycket lön du kan få beror på vart och hur många timmar du arbetar.
När man är så ung som du brukar man inte få så mycket betalt utan lönen stiger med åldern. För att få ett sådant arbete behöver du kontakta någon firma som arbetar med utdelning av reklam. Om och hur du sen skall arbeta bestämmer din arbetgivare. När en person är under 18 år finns olika regler som styr hur mycket, på vilken tid på dygnet man får arbeta och vilka arbetsuppgifter man får utföra. Reglerna gör att det inte finns så många extra arbeten för ungdomar i din ålder. Ditt skolarbete räknas som full arbetstid och det kan vara svårt att hinna och orka med något annat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar