Frågor och svar om kärleksrelationer

6 Dec 2007, 22:00 122
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej som är 16 år och jag har aldrig haft ett förhållande i mitt liv. Är det normalt? För jag vill verkligen ha ett förhållande nu. För jag känner mig så ensam och tråkig. Hjälp mig snälla.

Svar

Att inte ha haft ett förhållande när man är 16 år är helt normalt. Många fler än du väntar och längtar utan att ha hittat någon som de tycker tillräckligt mycket om. Fördelen med att vänta är att man inte riskerar att slarva bort sig själv när man letar efter någon att tycka om. Nackdelen är bland annat att man kan känna sig ensam och tråkig precis som du beskriver det. Försök att göra det du vill ( hobby, kompisar eller något annat) och blir glad av så kommer kärleken tids nog.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar