Frågor och svar om bråk

6 Dec 2007, 22:00 170
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Jag är en 17 årig tjej som tycker de är mycke jobbigt att bo hemma just nu.. Min mamma är så irriterad hela tiden. Bara man säjer nått är hon irriterad och tycker att jag är irriterad hela tiden ja förstår inte jag är som vanligt mot henne. Kan hon ha kommit in i en trots ålder?
Jag tycker de är så jobbigt att vara hemma jag vill bara flytta härifrån just nu.. :( Annars kommer jag och min mamma jätte bra överens vi tycker lika om allt och är så lika över huvud taget.
Snälla svara på min fråga..
/tjejen som är snurrig:S

Svar

Att bo med någon som alltid är irriterad är jobbigt. Särskilt eftersom det i det här fallet är din mamma och att hon är en person som betyder mycket för dej. Att hon skulle kommit in i någon trotsålder tror jag inte. Har aldrig hört talas om 40 årstrots eller vad som nu kan stämma in på henne. Det finns antagligen en anledning till att hon inte är som vanligt.
Om du får veta varför det är så här är det lättare för dej att veta vad du kan göra för att ni skall ha det bättre. Har du provat att fråga henne hur hon mår eller vad det är som gör henne irriterad? I bland är det hopplöst att prata med någon som är arg, irriterad eller bara trött. Om ni inte kan prata med varandra för tillfället så kan det fungera bättre att skriva. Fördelen med det är att man kan lämna brevet så att den som skall läsa får göra det i lugn och ro. Antingen ett vanligt brev eller ett mail om hon har mailadress. Glöm inte bort att förklara att du blir orolig och ledsen och att du vill hjälpa till att ändra på klimatet hemma hos er.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar