Frågor och svar om kondom

11 Dec 2007, 20:00 175
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag och min kille har haft oskyddat sex några gånger. Vi har alltid börjat oskyddat men han har sedan efter några minuter satt på sig en kondom. och det jag undrar är om man kan bli gravid även om han inte har fått utlösning i mig,utan enbart när han haft kondom på sig? för jag har hört att killer kommer lite hela tiden? stämmer det? har gått o funderat och oroat mig över detta den senaste veckan så jag vore jätte tacksam över svar.

Svar

JA, du kan bli gravid när ni gör på detta sättet. Eftersom det kan komma ut spermier innan själva utlösningen. Så det som gäller är KONDOM PÅ UNDER HELA SAMLAGET!
Jag rekommenderar dig att ha koll på när din mens ska komma och eventuellt göra en graviditetstest, om mensen uteblir eller är sparsam.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar