Frågor och svar om onani

16 Dec 2007, 15:00 202
Tjej, 12 år
Question


Hej Karin ! Jag är en tjej på 12 vintrar som är osäker över en sak.. Jag har smekt mig sjäv ibland och undrar om det är normalt vid min ålder ? Jag känner mig så konstig efteråt men vet inte hur jag ska förklara känslan riktigt .. Är det normalt ? Snälla jag behöver svar! Jag har gått runt och tänkt på det ofta men aldrig vågat fråga riktigt, eftersom det känns konstigt att prata om sånt där.

Svar

Att smeka sig själv ibland är normalt och ett sätt att lära känna sin egen sexualitet samtidigt som man tillfredställer sig själv. Varför du känner dig "konstig" efteråt är lite svårare att svara på. Känner du dej avslappnad, lugn eller nöjd så är det en följd av spänningen i kroppen släper i samband med att du får orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar