Frågor och svar om flytningar och svamp

16 Dec 2007, 20:00 619
Annat, 0 år
Question


Hej. jag har i samband med mensen fått en mkt intensiv klåda och sveda kring slidöppningen, de inre blygdläpparna och runt analen. Jag trodde först att det var nån sorts svampinfektion men läste sedan att man då får en vitaktig, grynig flytning vilket jag inte märkt av.
vad kan det vara som gör att det svider och kliar så fruktansvärt?
har inte haft sex så någon könssjukdom kan det inte vara.
Kan man prova med receptfri medicin mot svamp fast man inte är säker på vad det är?
Tacksam för svar så snart så möjligt!

Svar

Det är svårt att exakt svara på vad det kan var för något. Men lite olika teorier kan jag ha. Det kan var en svampinfektion. Men det kan också vara en allmän irritation mot tex. bindor. Eftersom du sa det började vid mens. Kanske använder du ett nytt tvättmedel?
Du kan prova någon av de receptfria läkemedlen som finns mot svamp Pevaryl eller Canesten. Det finns kombinationsförpackningar med slidpiller och salva med. Följ instruktionerna. Du kan även prova en salva som heter Inotyol, som ger en skyddande hinna och dämpar irritation. Om du inte blir bättre efter EN kur svampmedicin. Så bör du söka på ungdomsmottagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar