Frågor och svar om urinvägsinfektion

16 Dec 2007, 20:00 394
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag känner en stark lukt av mitt kiss som jag inte är van vid. Det känns som att något är fel när det luktar så illa. Det har varit så i kanske en månad och jag tänkte att det kanske beror på p-pillerna, men de har jag ätit i minst tre månader.

Tack på förhandq

Svar

Hej,
Det kan vara en urinvägsinfektion som du har, urinen brukar lukta illa då. Men man brukar oftast då känna trängningar och sveda när man kissar. Du kan vända dig till Ungdomsmottagningen och lämna ett urinprov.
Det kan vara andra orsaker att det luktar illa tex. om urinen är mera koncentrerad, det vill säga om man inte dricker tillräckligt så blir urinen mörk och doftar mera då. Även viss mat kan ge en annorlunda doft av urinen -tex sparris.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar