Frågor och svar om att vara gravid

16 Dec 2007, 21:00 95
Tjej, 15 år
Question


Hej, jo jag tänker lite bara.. vad är symtomen på graviditet, alltså tidiga symtom.. Jag är förmodligen gravid, så skulle vilja veta, för jag och min pojkvän har planerat att ha barn. Hoppas du svarar :)

Svar

Hej,
Symptomen på graviditet är bland annat att mensen uteblir, det finns förstås andra orsaker till att mensen uteblir. Men om mensen inte kommer och det gått över tiden ca en vecka så bör du göra en graviditetstest, det är ett urinprov som tas. Antingen köper du testet på apotek eller vissa varuhus har det. Eller så vänder du dig till Ungdomsmottagningen, där är det kostnadsfritt.
Övriga symptom som kan komma är illamående, trötthet, bröstspänningar. Men alla kvinnor känner inte detta. en del märker bara att mensen inte kommer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar