Frågor och svar om underlivet

1 Jan 2008, 18:00 142
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag är 23 år och blev relativt nyligen av med min oskuld. Jag vet att det kan komma blod första gången, men för mig kom det blod flera gånger, om än mindre och mindre. Nu kommer det inte längre blod men jag är fortfarande orolig över om det är något fel såsom cellförändringar eller cancer. Kan det komma lite blod om man är torr eller har sköra slemhinnor?

Svar

Hej,
Man kan ibland få små blödningar/flytningar om man är torr i slemhinnorna vid samlaget, eller kan få en liten spricka i slidöppningen. vilket inte är farligt.Det är bra om du är upphetsad inför samlaget för då har kroppen förberett sig mera på samlaget. Det vill säga genomblödningen ökar i slidan och därmed sekretionen som gör det lättare att genomföra samlaget.
Sedan till din oro om eventuella cellförändringar, så brukar alla kvinnor från 23 års ålder bli"kallade" att ta cellprov på mödravården. Men man kan själv ringa dit och boka tid för den provtagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar