Frågor och svar om menstruation

13 Jan 2008, 20:00 284
Annat, 0 år
Question


Jag har en sån kraftig mensvärk varje månad och spyr alltid, är svag i benen, inga tabletter hjälper. Det kan pågå i flera timmar och efteråt känner jag mig helt utmattad och orkar ingenting. Så har det hållt på i flera år och det började ungefär 1,5 år efter att jag fick den.

Jag klarar inte av att gå till någon mottagning för jag vet att jag bara kommer att börja grina och inte kunna få fram nånting. Det är skitjobbigt och pinsamt för jag tycker inte att det är nån stor grej men ändå blir det så och jag vet inte varför! Var på ungdomsmottagningen idag men fick reda på att läkaren/gynekologen inte var där och jag visste inte vad jag skulle säga och när jag väl kom ut därifrån började jag storgråta. Det känns som att det inte är det som är problemet utan nåt annat. Jag har så svårt för att prata om det och det är nästan lika jobbigt att skriva det här!

Svar

Hej,
självklart att du kan behöva hjälp för din jobbiga mens. Det finns flera olika receptbelagda läkemedel som är bra. Så ring och boka tid på Ungdomsmottagningen, till deras läkare.
Du behöver någon att prata med och på Ungdomsmott. finns det även kurator, psykolog eller psyktiatrisjuksköterska. Så tag dig mod igen och försök boka tid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar