Frågor och svar om sex

6 Feb 2008, 10:00 441
Annat, 0 år
Question


hej,
vet inte redigt hu man kan förklara men hoppas du förstår.
det har hänt nu någon gång att när jag och min pojkvän har haft sex så har han sagt: att det är som att något tar emot i slidan, när han ska komma in i mig....men håller vi på att "jucka" in och ut lite smått så kommer han in helt i mig. någon gång har jag haft ont i slidan på vänster sida, men annas inget alls.
jag äter p-piller sen jag har varit runt 16-17år.
sen jag började med p-pillerna så har min mens varit ca 4dar men nu sista gången som jag hade min mens så varade mensen längre än vad den bruka vara, fast d ha bara kommit liten skvätt då och då eller vad man ska säga.

jag börja lite orolig, så jag hoppas på svar!
TACK på för hand!!

Svar

Hej,
Det som din pojkvän känner när han "stöter" in penisen längst in i slidan är livmodertappen, det kan även kännas lite obehagligt för dig när han stöter till där. Men det är helt ofarligt.
Slidan är en muskel som kan knipa åt ganska bra. Om du är lite spänd i början av samlaget så blir musklerna i slidan lite stramare, när du slappnar av mera så slappnar även slidans muskler av.
Angående din mens så kan det vara tillfälligt att blödningen varade lite längre. Ofast så rättar det till sig utan någon åtgärd. Om det fortsätter i flera månader så bör du söka upp "din" barnmorska för vidare råd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar