Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

6 Feb 2008, 10:00 566
Annat, 0 år
Question


Hej.
mitt problem är att ja tycker mina blygläppar är för långa (stora) och jag känner mig väldigt ledsen över det ja mår dåligt och backar undan från min kille hela tiden och då undrar han såklart vad det är. kan man göra något åt de? någon liten operation eller så? vart ska ja vända mig? om inte kommer ja må dåligt resten av livet. känns som om de kommer ta slut med mig o min kille om ja inte får hjälp. vi har aldrig sex lägre. hoppas på att få frågan besvarad. tack!

Svar

Hej,
Det finns nog inte 2 kvinnor som är lika varandra i underlivet, alla ser vi olika ut, en del har större blygdläppar andra har mindre. En del har mörkare blygdläppar andra ljusare. En del har olikstora blygdläppar. En del har mera hår i underlivet andra mindre osv. osv. Det är helt normalt alltihop.
Många gånger handlar allt detta om en osäkerhet hos en själv, att man ser annorlunda ut än någon annan. Det tror jag inte att du gör. Utan var stolt med hur du ser ut. Vi människor är alla unika på sitt sätt.
Men självklart ska man ta din oro på allvar. Du bör i första hand söka upp ungdomsmottagningen på din ort, för undersökning. Troligen kan du även kunna få träffa en gynekolog där för undersökning och att du berättar om ditt problem. Om det visar sig att det finns anledning för operation så kan dem hjälpa dig med detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar