Frågor och svar om depression

21 Apr 2008, 23:00 126
Annat, 0 år
Question


Hej! Det är så att jag undrar när man kan klassa någon som deprimerad? Och hur långt ska det gå innan man borde söka hjälp? Jag har samma fråga angående ätstörningar.

Jag har varit ganska nere sedan i maj, jag skär mig och jag spyr när jag har ätit. De senaste veckorna har jag även haft en hel del mindre ångestattacker. Det kan kanske bero på all stress i skolan. Jag vågar inte söka hjälp för det känns som att det finns så många mäniskor som har allvarligare problem än vad jag själv har. Jag är nämligen den "perfekta" tonåringen enligt många. Jag är alltid glad utåt, har inget missbruk i familjen och bråkar inte med mina föräldrar eller syskon. Dessutom har jag alltid varit "bäst i klassen" och det tär på mig.

Jag känner mig så otroligt ensam och jag hoppas verkligen att jag kan få svar på den här frågan.

Svar

Hej Jessica,

Jag tycker absolut att du ska ta kontakt med kurator eller psykolog på din skola.
Visst finns det de som har allvarligare problem än du, men när man känner sig som du verkar göra är det alltid bäst att få prata med någon. Någon som kan lyssna och komma med råd och som inte ställer krav på dig. Det är svårt att vara "bäst" och "perfekt"

Hoppas du gör ett försök!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar