Frågor och svar om första gången

20 Jan 2009, 12:00 447
Annat, 0 år
Question


Hej!
jag är en tjej som har förlorat oskulden för några veckor sen, och jag undrar hu​r ska jag göra för att jag ska få en orgasm under sexdebut? Hur vet jag att jag får e​n orgasm?

Svar

Hejsan!

Om du förlorade din oskuld för några veckor sen så har du redan haft din sex​debut. :) Det finns inget sätt som ger alla orgasm, utan det kan ofta dröja tills man​ har haft sex några gånger, ibland många, innan man får sin första. Det gäller faktis​kt både tjejer och killar.

Det viktiga när man har sex är att båda är lyhörda för hu​r den andre vill ha det. Pröva er fram :) Inget är rätt för alla.

Hur en orgasm kän​ns är också olika för olika personer och från gång till gång. Vissa beskriver det som​ en nysning i underlivet och andra som sammandragningar. Gemensamt är att det känns v​äldigt skönt. Men sex är inte ett maratonlopp med orgasmen som mål, utan det kan vara​ väldigt skönt även utan orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar