Frågor och svar om svampinfektion

20 Jan 2009, 13:00 283
Tjej, 18 år
Question


Heej har en fråga jag har gått å funderat på ett tag nu, det har börjat lukta i mitt underliv nu den senaste veckan, problemet är att det nog inte är flytningarna pga. att jag inte har så mycket flytningar just nu, men jag känner det ofta själv när jag sätter mig ner. Innan hade jag problem med att det ofta kliade i underlivet men har minskat något nu. Jag undrar bara om detta kan vara könssjukdom eller svamp? eller vad det kan vara? Och var jag ska göra åt det? Jag har haft oskyddat samlag en gång och vet inte så mycket om killen börjar bli lite orolig! (vill inte lägga mej i en gyn-stol!) Hoppas att det går att kolla på annat vis. Tack på förhand ;)

Svar

Hejsan,

på din beskrivning låter det som en svampinfektion. Det är dock inget som jag eller någon annan kan avgöra genom ett forum utan du måste ta kontakt med Ungdomsmottagningen där du bor. Särskilt eftersom du också haft oskyddat sex.

Det är inte så farligt att gå till gynekolog, även om det inte är roligt. På ungdomsmottagningen är de dessutom vana vid unga tjejer som inte gjort någon undersökning tidigare.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar