Frågor och svar om syskon

20 Jan 2009, 19:00 128
Tjej, 0 år
Question


Min syster har haft deppresioner/anorexi i snart 9 år. Nu är det som värst. Jag pallar inte mera av detta men vill inte berätta för mina föräldrar, för dom e redan så nere. Stället jag bor på e väldigt litet så det finns inte så många att prata med. Jag har pratat med skolpsykologen men henne tycker jag inte om. Mina kompisar e trötta på mej för att jag är så nere så när jag en gång för ca. 1 vecka sen bröt ihop i skolan slutade dom vara med mej. Min syster ska in på ett behandlingshem i Varberg men det går inte tillräckligt snabbt. Hon tränar ca. 16 timmar om dygnet å ätar sim cigarettaska. Jag är rädd o har ingen att prata med. Min rektor föreslog kyrkan men jag vet inte hur jag ska få kontakt med dem. Hjälp.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej!

Du beskriver en situation som är väldigt tuff och jobbig. Din syster är sjuk och dina föräldrar mår dåligt över den situationen. Och den som kommer i kläm är du. Även om det känns jobbigt, så tycker jag att du ska berätta för dina föräldrar hur du känner. Att gå omkring och må dåligt i ensamhet är aldrig bra.
Tråkigt att du inte tycker om skolpsykologen, men finns det någon annan vuxen som du litar på? I skolan eller kanske någon kompis förälder?

Finns det någon ungdomsmottagning där du bor? Du får gärna maila mig här på UM om du vill, eller ring till Bris 0200-230 230.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar