Frågor och svar om depression

21 Jan 2009, 13:00 103
Annat, 0 år
Question


hej. jag är en tjej på 15 år, jag hatar mitt liv och vill inte leva längre.. det ända som var bra i mitt liv var min bästa vän, min ängel.. men nu känns det som att han håller på att försvinna från mig för nu handlar allt om hans nya flickvän.. liksom det känna som att jag bara finns där för honom för att kunna ge sex tips eller olika förslag på något han ska ge henne... och jag pallar inte mer med det om jag ska vara helt ärlig!!!! jag vill bara ge upp allt och ligga i min säng tills jag dör,

Och det är ju inte det ända problem jag har, jag är fortfarande skit kär i min förra tjej men hon hatar mig och nu håller jag på att bli kär i en annan kille men liksom jag vet inte hur han känner för mig. jag hatar verkligen kärlek ibland men också så älskar jag den. allt är så sjukt svårt.

sen är jag alltid rädd för att alla jag älskar ska lämna mig men min kurator i skolan säger att det bara är för att jag har separations-ångest... men jag har så mycket mer än det,, liksom jag har massa fobier och jag tror helt äligt att jag är psykis sjuk!!

vad tycker du att jag ska göra? liksom jag går fan redan på BUP och allt!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej!

Ibland händer det många tråkiga saker samtidigt och då kan man bli väldigt ledsen och nere.

Du går redan hos BUP och kurator och det är bra. Jag är inte psykolog eller läkare utan coach men jag tänkte ge dig några tips.

Att ha ångest och vara rädd för att bli lämnad är inte "bara". Att förlora någon som betyder mycket för en är jättejobbigt. Kan du prata med din kurator eller BUP om hur du känner? Det är ju du som ska hjälp så det är viktigt att du känner förtroende för dem.

En sak man kan göra är att skriva ner det man är rädd för och försöka tänka på hur rimligt det egentligen är att just de sakerna ska hända.

Har du pratat med din bästa vän om hur du känner? Han kanske inte tänker på att han sårar dig genom att bara vara med sin flickvän? Eller på att du kanske inte alls tycker att det är roligt att höra om deras sexliv? Ibland blir folk lite blinda för sin omgivning när de är kära. ;)

/Helena

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar