Frågor och svar om sex

21 Jan 2009, 16:00 135
Annat, 0 år
Question


Hej! Min pojkvän och jag har alltid samlag utan kondom och jag använder inget skydd (P-piller osv) . Vi är självklart försiktiga och ser till så att det aldrig kommer. Nu är min stora fråga- Kan det vara farligt? Menar inte på chans att bli gravid för det vet jag redan att risken är betydligt större. Men det funkar inte med kondom och jag är funkar inte med p-piller eller annat preventivmedel..
Menar chansen för att nånting ska gå fel i övrigt? Sjukdom eller sådant?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej!

Om ni båda är friska så finns ingen risk för sjukdomar. Däremot vore det väldigt bra om ni kunde hitta ett preventivmedel som funkar. Avbrutet samlag är tyvärr inte säkert alls, även om killen inte kommer. Det kan komma spermier under hela samlaget nämligen.

Har du pratat med ungdomsmottagningen? Det finns ju t.ex. olika former av spiral som du kanske kunde testa?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar