Frågor och svar om bråk

23 Jan 2009, 14:00 60
Annat, 0 år
Question


Jag HATAR min familj, Det funkar inte alls, Vi bråkar hela jävla tiden.. Jag vägrar att snacka med dom och jag kommer sticka om jag inte får byta.

Vart ska jag gå?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att ständigt bråka med sin familj är jättejobbigt. Tyvärr är det ganska vanligt, särskilt under tonåren. Vad du kan fundera på att t.ex.

Vad bråkar ni om?
När blir det bråk?
Är det något ni kan prata om under lite lugnare former, inte när grälet väl är ett faktum?

Om du mår väldigt dåligt av din situation så behöver du få prata med någon. Det kan både vara vänner, eller någon vuxnen du litar på eller någon på t.ex. Ungdomsmottagning eller BUP. Kanske vore det bra om dina föräldrar också kunde följa med till BUP. Ansvaret är ju inte bara ditt. Å andra sidan måste alla i familjen hjälpas åt för att få en bättre stämning.

Att sticka iväg är ingen bra lösning, även om jag kan förstå att du känner dig utled på situationen. Men om du rymmer så minskar chansen att du ska få hjälp.-

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar