Frågor och svar om graviditetstest

23 Jan 2009, 14:00 111
Annat, 0 år
Question


Jag har oftast ganska regelbunden mens men nu är den 2 veckor sen. Jag gjorde ett graviditetstest nu igår som visade negativt. Kan det vara så att den sena mensen beror på att jag tex var i Thailand under en knapp månad över jul o nyår? Jag fick problem med magen i samband med detta, vilket ju är ganska vanligt (det har rättat till sig nu), och tänkte därför att kanske även detta strul kan vara länkat till det då grav-testet faktiskt visade negativt?
Anser ni att jag bör avvakta eller bör jag kontakta gynekologmottagning?
Tack på förhand

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det går inte att svara på vad det kan vara för orsak i ett forum, men det kan bero på att du varit sjuk t.ex. Vänta en vecka och ta ett nytt test, om det är negativt och mensen inte kommer så är det en bra idé att ringa till gyn.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar