Frågor och svar om självmisshandel

27 Jan 2009, 10:00 85
Tjej, 15 år
Question


hej. som ni ser är jag en tjej på 15 år. och jag vill veta vad som är fel på mig. liksom jag älskar mina ärr och vill bara ha mer, och plus hör jag röster och ser saker som anrda i min omgivninger nekar till.. men jag vet att dom oxo ser det jag ser? vad är det för fel på mig-?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag kan inte säga vad som är "fel" på dig, men det låter som att du har det jobbigt och mår dåligt just nu. Har du någon du kan prata med?

När man skär sig beror det ofta på att man känner en stor frustration och ångest som man inte riktigt kan hantera. Ibland behöver man hjälp för att kunna bryta det mönstret och lära sig att hantera ångesten på ett annat sätt.

Vad är det för röster du hör? Är det som nedvärderande tankar som återkommer ofta?

Tänk på att du har rätt att må bättre än du gör nu. Försök ta kontakt med ungdomsmottagning, skolsköterska eller läkare på vårdcentralen för att få hjälp med dina problem.

Maila mig gärna om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar