Frågor och svar om menstruation

27 Jan 2009, 14:00 98
Annat, 0 år
Question


Jag upptäckte i torsdags att jag glömt en tampong inne. Hur länge den suttit där vet jag inte, men när jag väl fick ut den så var den riktigt, riktigt äcklig! Allt har varit så stressigt inför jul så jag har helt enkelt inget minne av när jag satte in den. Men mellan tummen och pekfingret så bör den ha suttit där i 3-7 dagar.

Nu har det gått fyra dagar sen jag tog ut den, och jag har inte känt någonting oroväckande alls, men kan ändå inte låta bli att fundera över om bakterierna kan ha gjort någon skada som inte upptäcks förrän senare?

Det luktar ingenting i slidan längre utan allt verkar som vanligt. Är lite extra orolig eftersom vi försöker skaffa barn och vill inte ta nån risk med att bakterierna skadar ägget eller äggledarna.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Om du inte känner av något obehag så är det säkert ingen fara. Om du är orolig så kontakta gynekolog eller ungdomsmottagning för en kontroll.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar