Frågor och svar om missnöje och bråk

28 Jan 2009, 13:00 122
Kille, 16 år
Question


Hej, jag måste ha hjälp med mina aggressioner! Jag blir jätteirriterad på nästan allting och låter det gå ut över personer i närheten. Till saken hör att jag spelar ganska mycket dator, jag försummar inte mina studier men jag blir så illa förbannad. Jag måste hjälp att liksom "tagga" ner när jag blir förbannad. Jag brukar gå ut och slå på något hårt men det har hittills bara resulterat i flyttade knogar. Finns det något mindre smärtsamt sätt att lösa det på? Tack på förhand!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Vad är det du oftast blir förbannad på? Är det om saker inte blir som du vill t.ex.? Att slå på saker är i sig inte en dum idé men om du slår dig så illa att du skadar händerna är det inte bra.

Försök lista ut vad det egentligen är som gör dig arg, om det är att du känner dig sviken, eller bortgjord eller dum osv. Försök att andras lugnt och skriva ner dina tankar. Om det verkligen känns som att du inte klarar det själv så ta kontakt med ungdomsmottagningen så kan du få prata med en kurator eller psykolog.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar