Frågor och svar om missnöje och bråk

28 Jan 2009, 16:00 149
Annat, 0 år
Question


hej jag är en 14 årig tjej som har ett problem.
Mina kompisar tror jag har världens mest perfekta liv fast det absolut inte är så! mina föräldrar bråkar om någonting litet varje dag.
Oftast är det att pappa tar alla pengar och köper bilar och så (han tar inte allt) sen är det så att om mamma säger typ stäng dörren så blir han sur och säger måste du vara så sur och snobbig jämt? varje gång svarar mamma jag är trött, fattar han inte att vi är många barn i familjen ovh bor i ett hus på 500 kvm och det städar mamma varje dag hon blir trött och lite vresig.
dom har aldig fina samtal eller kramas eller så det har blivit sämmre med tiden jag mår inte bra och tycker synd om mamma skiljs dom så flyttar jag och tänker aldrig hälsa på dom igen (kanske mamma för henne tycker jag synd om jag älskar pappa och mamma lika mycket) men jag orkar inte mer!
finns det nå sett jag själv kan lösa det på? ska jag prata med dom?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det som är viktigt att förstå när vuxna bråkar är att det aldrig kan vara ditt fel. De är vuxna människor och får själva ta ansvar för sina liv.
Du kan prata med dina föräldrar men om det inte blir bättre så tycker jag att du ska kontakta ungdomsmottagningen, BUP eller skolsköterska/kurator t.ex. så att du kan få någon att prata med om hur du har det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar