Frågor och svar om svartsjuka

28 Jan 2009, 17:00 328
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag heter Marcel och bor i Halmstad.
Det är så att min ''flickvänn'' och jag gjorde slut, och det var jag som gjorde slut eftersom jag pallar inte att hon har haft sex med 6st innan mig, det känns bara som jag är 1 i mängden av allt men hon säger tvärtom, men det känns obehaligt, och absolut inte bekvämt. Jag älskar henne också av hela mitt hjärta men jag vill må bra samtidigt, och kunna skryta om henne, men man kan aldrig skryta om nån som har haft sex med så många, just där jag bor. och jag vill känna själv att hon är min, inte att jag är 1 av 7 st, snälla hjälp mig mår inte bra alls!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Nu kommer jag nog låta lite hård men det är ju så att de allra flesta människor har haft ett liv innan man själv kom in i det. Din flickvän har haft sex med sex personer innan hon träffade dig och det finns inget någon kan göra åt det. Din flickvän ska inte behöva må dåligt över val hon gjort tidigare i livet, val som dessutom kan kännas både väldigt bra och väldigt dåliga.

Du skriver att du älskar henne, men hur du än gör så kommer du inte kunna ta bort hennes förflutna. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att skryta om henne, är det du eller dina vänner som är tillsammans med henne? Och vet alla om hur många hon haft sex med?

Det kan vara jobbigt att vara svartsjuk och inte fått vara med i sin partners liv jämt, men det är sånt man kan och ska jobba med hos sig själv. Det är inte din flickväns ansvar. Men om det är så att du helt enkelt är så att du inte står ut med din flickväns historia så är det lika bra att ni inte har en relation. För bådas skull.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar