Frågor och svar om menstruation

28 Jan 2009, 18:00 116
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag har bruna flytningar innan och efter mens, nästan varje gång. Innan jag fick mina första röda mens för kanske ett halv år sedan hade jag bruna flytningar/mens. Det bruna pågor i ca en vecka innan mensen. Jag är oskuld så det kan inte vara någon smittsam sjukdom eller något med preventinmedel. Jag har inte glömt att ta ut tampong. Vad kan det vara? Jag vill verkligen inte gå och undersöka mig eller prata med någon annan!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är helt normalt att ha lite blodblandade flytningar precis innan och efter mens, men jag kan inte svara 100% på om det är därför du har det. Det enda sättet att vara säker är att gå och undersöka sig. På Ungdomsmottagningen är personalen van vid att prata med ungdomar som är osäkra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar