Frågor och svar om kärleksrelationer

28 Jan 2009, 18:00 94
Annat, 0 år
Question


Blir tokig på det här... tror jag är svartsjuk eller något.

Jag blev kompis med en tjej som jag sedan blev kär i, riktigt kär som jag aldrig har känt det förut. Grejen är den att hon blev ihop med en annan snubbe jag känner, jag berättade vad jag kände för henne och det blev en liten lättnad men det var jobbigt ett bra tag.

Efter nån vecka så berättade hon att de två skulle ta en paus eftersom hon inte tyckte att det kändes rätt just då. Jag blev gladare trots att jag visste att det inte skulle bli vi bara för det, jag blev väl glad för att det kändes som om hon blev en närmare vän då. Jag trodde att jag inte hade känslorna kvar för henne som jag hade haft innan, det kändes som om jag trivdes med att vi "bara" var vänner.

Nu berättade hon att hon skulle göra ett nytt försök med killen som jag nämnde innan, och nu känns det som om jag återigen är kär i henne och det känns plötsligt som om hon inte är en lika god vän längre även fast den biten inte har förändrats... jag är väldigt svartsjuk/avundsjuk på den där killen...

Hur ska jag göra? Jag vill både vara hennes vän och vara hennes pojkvän, det känns som om den här andra killen är ivägen för mig på nåt sätt. Det känns som om jag blev mindre viktig nu när de blev tillsammans igen...

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det här med kärlek och vänskap är knepigt. Det är ju inte så långt mellan känslorna ibland. Jag förstår att det kan kännas jobbigt. Jag tror att det du måste göra är att fundera på om du vill satsa på henne som flickvän eller som vän, eller något mittemellan, det finns ju många olika sätt att ha en relation på. Det viktiga är att ni vet var ni har varandra. Om hon tror att du bara vill vara vän med henne så riskerar du att hon istället blir ihop med någon annan eller går tillbaka till sin gamla pojkvän. Det finns en risk att det blir svårt med vänskapen, men om ni fortsätter som förrut och du är ledsen och svartsjuk så finns den risken där också.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar