Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

28 Jan 2009, 19:00 333
Annat, 0 år
Question


Hej!!

Jag har varit med om övergrepp (av min pappa) Sen jag var fyra år, 15 nu.
Då han tafsar på mig och han vill att jag ska röra han, men jag har aldrig gillat det.,
Jag orkar inte med det, det är många gånger jag har velat berrätta det men varit för rädd att jag inte har nånstans att ta vägen, Har inte bästa relationen med min mamma.
Under övergreppen så erbjuder han pengar Ibland och saker, (Fast det kanske inte gills som övergrepp då?)
Många gånger har han velat ligga med mig men jag har avståt från det,
Jag undrar vad jag ska göra, orkar inte mycket mer,

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det du beskriver är något som absolut inte är ok, och det är inte ditt fel. Din pappa gör jättefel när han tafsar på dig och kräver att du ska göra samma på honom.

Det spelar ingen roll om han ger dig saker och pengar, det han gör är ändå fel och kränkande mot dig. Det är precis lika mycket övergrepp som om han inte gav dig något. Det är något som inte du eller någon annan ska behöva utsättas för.

Det är viktigt att du får hjälp och stöd i din situation. Du måste helt enkelt prata med någon vuxen. Finns det någon du litar på? Du skriver att du inte har någonstans att ta vägen, men du kommer få hjälp med det om du berättar vad som händer.

Maila mig gärna om du vill prata med någon, jag kan hjälpa dig att få tag i någon som kan hjälpa dig, eller någon du kan prata med.

Och kom ihåg - du är inte ensam. Det din pappa gör är fel, och du har rätt att slippa det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar