Frågor och svar om när föräldrarna sviker

29 Jan 2009, 17:00 114
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag är en 18 årig tjej som under det senaste året varit tillsammans med en tjej.
Hon är den underbaraste människan och jag älskar henne mest. Problemet är det att min mamma och pappa inte accepterar detta. Det vägrar att inse att jag har en flickvän och avskyr när jag umgås med henne. Jag mår sjukt dåligt över detta och känner att jag inte orkar mer. Vet inte vart jag ska vända mig för jag är rädd att den jag pratar med ska ha fördommar..... Jag måste ha hjälp

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är aldrig roligt när föräldrar inte kan acceptera sitt barn för den det är. Det ger så mycket onödig smärta för barnet. Nu är ju saker som de är, och du har en underbar flickvän som du älskar. Du är också myndig och har rätt att leva som du vill.

Om man är ung och HBT (Homo- bi- och transperson) så finns det en sida som heter http://www.rfsl.se. Där kan du få kontakt med andra i din situation och det finns också telefonnummer till en jour där du kan prata med någon som varit i samma situation som du är i.
http://www.rfsl.se/?p=3353

Du har all rätt i världen att leva som du vill och med vem du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar