Frågor och svar om få kontakt

1 Feb 2009, 19:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej! Det är så här: jag är galet kär i en kille på min skola.(känner inte honom och har aldrig pratat med honom) Jag går första året på gymnasiet han går sista. Varje gång jag ser honom får jag fjärilar i magen och blir typ jättenervös :´( Men det mest intressanta är att jag tror att han är intresserad av mig med, för att jag har fått ögonkontakt med honom flera gånger. Och det känns som om vi har lunch samtidigt så brukar han gå förbi mitt bord hela tiden, men jag vet inte riktigt om han är verkligen intresserad av mig....
men det är inte självaste problemet, utan problemet är att jag har väldigt dålig självförtroende. Inte vad det gäller utseendet, utan mer personligt. Därför vågar jag inte ta första steget och bli ihop med honom. Och dålig självförtroende har jag p.g.a. mitt bakgrund, om jag ska utvekla det här så finns det massa problem ang. mitt bakgrund. Det är nämligen så att jag har bott i Sverige bara 5 år, så jag och mina föräldrar har inte det bäst ställd, eller vad man ska säga. Vi bor i en trea i Kista och Kista anses ju väldigt mycket som ett invandrar område. Båda mina föräldrar kan inte speciellt bra svenska och pluggar just nu. Mamma jobbar deltid som städerska, så länge hon inte kan svenska. Jag har typ inga släktningar här i Sverige förutom mamma och pappa. Vad det gäller honom sa vet jag att han bor på Östermalam med sin familj som består av hur många medlemmar som helst. Hans föräldrar har bra jobb och tjänar mycket...så i skolan så har han typ märkeskläder o.s.v. Han har väldigt intressant liv, många kompisar och är väldigt populär. Det är inte jag, eller det är klart att jag har kompisar men jag är inte särskild populär.
Plus att det finns ett annat problem, min svenska är inte speciellt bra och jag har svårt att uttrycka mig rätt ibland d.v.s. att typ snaka det här "ungdomsspråket". Så det gör mig mindre social.
Så det var alla problem jag hade att berätta...eller rättare sagt hinder.
Och jag behöver värkligen Hjälp!!!!Jag mår dåligt av det, kan inte sluta tänka på honom!!!!!!! Det känns som om han är för bra för mig, om ni förstår vad jag menar???? Och behöver hjälp i form av kanske några exempel ur livet, att ni kanske känner någon som har blivit ihop fastän de var helt olika d.v.s. typ rik och fattig, eller invandrare och svensk.
Varje gång jag ser honom så tänker jag så här: "Fan vad snygg han är, men han är för bra för mig. Vad kommer hans rika föräldrar att tycke om mig och mina föräldrar???hur ska han prata med mina föräldrar när de inte kan svenska??o.s.v." och allting slutar med att: " nej, det är omöjligt att bli ihop med honom, han kommer bara tycka att jag är konstig" :(((((((((((
Snälla hjälp mig, hur ska jag förstärka mitt självförtroende???? eller bryr sig killar så mycket om sånt, när de väljer en tjej???
Snällaa :´(
Mvh/ M

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är jättesvårt att svara lite generellt på om ett förhållande kan funka mellan rik och fattig eller invandrare och svensk osv. Det enda man kan göra är att försöka.

Finns det något du skulle kunna börja prata med den här killen om? När ni möts, och han tittar på dig så kan du ju säga hej? Om han svarar så vet du ju iaf att han inte ser rakt igenom dig. Sen kanske du kan börja prata om något neutralt, skolan eller något tv-program? Känner du nån som känner killen?

Det jag tycker att du ska försöka strunta i, är grubbel på era olikheter. Ingen är värd mer än någon annan, och det är inte pengar som är viktigt. Om han är en vettig kille så inser han det, om han inte gör det så kommer det ju ändå inte funka mellan er, eller hur? Var stolt över den du är.

Maila mig gärna om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar