Frågor och svar om gymnasiet

2 Feb 2009, 13:00 186
Annat, 0 år
Question


Hej. Vi är ett gäng på fyra stycken tjejer, som ska skriva ett arbete i en kurs, soc. omsorg. Det handlar om incest. Vi har försökt att söka på internet & letat efter böcker, många är självbiografier. Saken är den att vi söker lite allmän information, om man kan säga så. Jag mår dåligt, bara jag tänker på att barn/ungdomar utsätts för incest.

Min/ vår fråga, var: Om ni kanske skulle kunna ge oss lite mer bakgrundsinformation? Vad ska man göra? Varför händer det? Hur blir den psykiska hälsan? Är det fler flickor än pojkar som utsätts? Är det mamman eller pappan som utför incest? Eller båda? Tack på förhand, ps. vi tycker om sidan :)
Kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att ni ska kontakta BUP Vasa i Stockholm, eller BUP Elefanten i Linköping. Båda är inriktade på just sexuella övergrepp mot barn. Föreningen HOPP kan ni också kontakta, det är en frivilligorganisation för utsatta.
http://www.hopp.org/

http://www.linkoping.se/Organisation/utforarstyrelsens_forvaltning/affarsomraden/oms​org/individ_familj/ungdom/bupelefanten.htm

http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=6593

Lycka till! Det är ett viktigt ämne ni valt att skriva om.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar