Frågor och svar om praktiska problem

2 Feb 2009, 13:00 163
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har massa saker att säga, vet inte riktigt hur .. Ahh ..

Hursomhelst: jag vill inte bli vuxen. villintevillintevillinte.
Han längtat tillbaka till att vara barn igen enda sedan jag var tretton.
Samtidigt som jag vill var abarn, vill jag bli vuxen.
Så jävla förvirrnade.
Jag känner mig så gammal, fyllde sexton för två veckor sedan, vill inte bli äldre. Får panik över att tiden går så¨snabbt, känner mig uråldrig.
Jag vill bara bli nio-tio år igen.

uuuhg.
Jag får panik.
Säg något bra? Eller vrid tillbaka tiden, snälla?
Det verkar som om jag är den enda med den här ångesten över att bli stor.

Svar

Du är definitivt inte ensam om att inte vilja bli vuxen. Jag tror att det är för att det finns så många tråkiga idéer om hur man ska vara som vuxen. Ansvar, jobb, möten, tråkiga kläder osv osv.

Det måste ju inte bli så. Med ansvar kommer rätt att få bestämma över sig själv och sitt liv. Äta glass till middag och pizza till frukost. ;) Med jobb kommer en bättre ekonomi. Man får vara barnslig som vuxen, kanske t.o.m. mer då än som tonåring. Man får vara lekfull och glad.

Det viktigaste är att inse att den enda som bestämmer hur du ska vara och klä dig är du själv. Ingen annan. Och när man är vuxen kan inte föräldrarna bestämma över dig heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar