Frågor och svar om svartsjuka

6 Feb 2009, 10:00 166
Annat, 0 år
Question


hej jag är den kille på 17 år jag är tsm med en tjej som är 19 och vi går på samma skola. det är så jävla jobbigt hon säger att hon ej ska vara otrogen men
i mig är det någon som säger hur fan kan du litta på henne
hon kommer att lämna dig är jag psykigst sjuk jag vet inte vad jag ska göra
om jag bara kan få svar på det när jag ser henne med andra killar mår jag illa
är det så att hon ska lämmna mig eller är det min kropp som försöker säga något
men sammtidigt älskar jag henne så jätte mycket det känns som jag inte kan lämmna henne själv men någon annan kille hon är som en annan person i skolan det är som hon stöter bort mig och vill vara med andra hon tycker det är alltid tråkigt när det bara är vi så det måste vara något

Ps svara snabbt snälla :`(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det du beskriver är ganska typisk svartsjuka. Det är en väldigt jobbig känsla som man måste få känna men som man inte behöver bli ett offer för. Som du redan är inne på så handlar det om att våga lita på den man är kär i och är rädd att förlora.

Även om det är svårt, så är det bäst att försöka lita på att människor inte tänker såra en. Du är absolut inte psykiskt sjuk, men du kanske är osäker på om hon tycker om dig, eller på dig själv och då blir det kanske så att du blir svartsjuk.

Man kan aldrig äga en annan människa, och att prata med andra killar betyder ju knappast att hon inte tycker om dig. Däremot kan det vara väldigt jobbigt att vara tillsammans med någon som är svartsjuk och inte litar på en, försök att tänka dig in i din tjejs situation.

Om hon är konstig mot dig i skolan så tycker jag att du ska prata med henne om det, hon kanske också är osäker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar