Frågor och svar om torr

3 Mar 2001, 00:00 124
Annat, 0 år
Question


Vad gör man om linserna känns torra?

Svar

Det kan bero på flera olika saker om linserna känns torra. Oftast kan det vara att linserna börjar bli lite gamla. Det kan också vara så att man inte har gjort rent dom ordentligt, eller att man vistas i ett rum sam har torr luft. Det kan också vara så att just den linsen du använder inte är den absolut bästa linsen för dig. Vi har alla lite olika förutsättningar att ha kontaktlinser.

Om det inte hjälper att byta till en ny lins eller göra rent den eller om det inte blir bättre av att du går ut i friska luften skall du prata med din Kontaktlinsoptiker och fråga om det inte finns en lins som kan vara bättre för dig. Prova även att blinka några gånger extra, ibland räcker det faktiskt bara med det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar