Frågor och svar om självmordstankar

9 Feb 2009, 19:00 89
Tjej, 16 år
Question


hej, jag är en tjej på 16 år och mår riktigt psykist dåligt. jag orkar verkligen inte gå till bup igen, jag tycker personligen inte att dom hjälper alls. men jag vet inte va jag ska göra jag har självmordstankar, hör röster, skär mig och bara drar ned folk genom att må som jag gör. min pojkvän verkar ha fått nog så det känns som han kommer lämna mig. mina självmordstankar är riktigt starka och jag sitter typ varje dag och försöker planera vad som skulle fungera bäst. jag ber verkligen efter hjälp för jag orkar inte en enda dag till i detta jävla liv

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Vad tråkigt att du inte tycker att det funkar på BUP. Tyvärr är det ju så att all hjälp inte funkar för alla människor.
Att vara nära någon som mår dåligt är givetvis inte roligt. Det betyder inte att din pojkvän kommer tröttna och lämna dig eller att du "drar ner andra". Du kan inte hjälpa att du mår väldigt dåligt, men du kan kämpa för att må bättre.

När det gäller hjälp så får du gärna maila mig eller adda på msn om du vill prata och jag kan peppa och coacha dig. Jag är inte någon psykolog eller terapeut så sån hjälp kan jag inte ge. Om du inte vill prata med BUP så skulle du kanske kunna försöka med ungdomsmottagningen? Eller kurator eller sköterska på skolan?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar