Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

11 Feb 2009, 16:00 104
Annat, 0 år
Question


Hejsan!

Jag är kille på 18år, som länge har haft problem med det där att komma i kontakt med tjejer som jag är kär i. Nu e det som så att jag har börjat tända på killars rumpor, jag har oxå några killkompisar som är bisexuella, och en utav brukar krama mig och pussas lite trots att han har flickvän. Jag tycker att det är jättmysigt när han gör det. Men jag tänder inte på sex med killar och vill inte ha det, jag kan inte heller riktigt tänka mig att inleda ett homosexuellt förhållande, då jag fortfarande känner mig mer dragen till tjejer.

Sen så var det en helg då jag kände en helt uppfriskande känsla hela tiden då jag såg på en och samma kille, det var liksom något med hans kropp och längd.

Betyder detta att jag kan vara bisexuell??

Svara snälla!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hejsan,

Det kan mycket väl vara så att du är bisexuell, eller så är du bara nyfiken. Det är egentligen inte så viktigt vad det kallas, det viktiga är att det känns bra för dig och att du trivs med ditt liv. Om du känner dig lite attraherad till killar och det känns bra att kramas och pussas, så är det ok. Om du senare vill gå vidare så är det också ok, precis som om du efter ett tag bara vill vara med tjejer. Man utvecklas under hela livet och det som känns rätt nu kanske inte var rätt igår. Var bara noga med att inte göra sånt som inte känns bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar