Frågor och svar om piercing och tatueringar

13 Feb 2009, 21:00 128
Annat, 0 år
Question


hej , jag är fasen taggad på att ta hål i ögonbrynet,
men hur ska jag få mamma att få deT?
jag har i naveln och det fick jag verkligen tjata mej till ,
och hon sa du får bara ta enbart i naveln för att det inte syns typ,
inga mer piercingar!
hur ska jag göra? ..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det här med föräldrar och piercingar kan vara rätt knepigt. Din mamma menar säkert bara väl, hon tycker kanske att piercingar är fula och att de kommer hindra dig att få jobb och så i framtiden. (ganska långt in i framtiden då...)

Det enda tips jag har som jag tycker är vettigt är dels att inte tjata så himla mycket, du vet själv hur det är när någon tjatar och tjatar - inte roligt. ;) Försök istället prata med din mamma om ansvar och respekt mot den egna kroppen. Att DU VILL göra det här, för att DU tycker att det är snyggt. Din mamma vill säkert att du ska bli en stark kvinna som vågar ta för sig och stå för det du tycker - då borde hon vilja respektera en liten piercing, kan man tycka.

Visa också att du kan ta ansvar för dig själv och din kropp, rök eller drick inte måttlöst osv. Ta hand om dig och visa att du respekterar dig själv.

I allra värsta fall blir det ändå blankt nej, då får du vänta tills du är 18. :-/

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar