Frågor och svar om bråk

16 Feb 2009, 12:00 80
Tjej, 17 år
Question


heej jag undrar en sak om man har "problem " med sitt humör tex när man är arg/Ledsen så blir man så arg att man kanske vill slå någon eller bråka med någon är det är problem asså är det något man ska kolla upp eller söka hjälp? för jag har gått igenom en del sakner men kan inte hantar mig ilska ibland blir jag så arg så vill slänga allt runt mig hoppas jag får ett svar tillbaks

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

alla hanterar vi ilska på olika sätt. Det är inte helt ovanligt att bli arg och slå sönder saker eller kasta, men det är inte så bra i längden. Saker går ju sönder och det är ännu värre om man slår andra människor.

Du skriver att du varit med om en del saker, och det kan såklart påverka. Om det är så att du blir så arg väldigt ofta och det får konsekvenser för dig så kan det vara en bra idé att söka hjälp, inte för att du är galen eller störd, utan för att det blir jobbigt för dig att leva med i längden. Prova att ta kontakt med ungdomsmottagningen i första hand.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar